Medewerkers ZNA & GZA rijden met elektrische fiets na groepsaankoop

De GZA en ZNA ziekenhuizen in Antwerpen hebben samen een groepsaankoop gedaan voor elektrische fietsen. Ruim 650 medewerkers kochten een elektrische fiets, goed voor een totale waarde van 1,5 miljoen euro. Met dit initiatief willen de ziekenhuizen hun personeelsleden stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan. De groepskorting hielp veel medewerkers over de financiële drempel van zo'n fiets.

Personeelsleden van de GZA en ZNA ziekenhuizen in Antwerpen kregen de voorbije weken de mogelijkheid om in te tekenen op een groepsaankoop voor elektrische fietsen. "Het resultaat ervan is ver boven de verwachtingen, want in totaal hebben 655 collega's een elektrische fiets aangekocht", zegt Tom Van de Vreken van ZNA. Door de groepsaankoop was er een korting van gemiddeld 20 tot 25 procent. Op het populairste model dat bijna 200 keer werd gekozen, was er een korting van 450 euro.

"Wij hebben 10.000 werknemers, waarvan een groot deel in en rond de stad woont. Zo'n 45 procent woont op minder dan 8 kilometer van het ziekenhuis en komt al met de fiets. Maar om ook de mensen op de fiets te krijgen die net iets verder wonen, hebben we deze groepsaankoop georganiseerd."

Bron: VRTNWS

Lees meer