Vier Vlaamse bedrijven behalen het hoogste VN duurzaamheidslabel

Recent hebben vier Vlaamse ondernemingen de prestieuze erkenning gekregen door het behalen van het hoogste VN duurzaamheidslabel. Deze erkenning benadrukt dat duurzaam ondernemen een noodzaak is geworden die niet genegeerd kan worden en biedt bovendien een kans om internationaal het verschil te maken. De onderscheiden bedrijven zijn Elep (industrieel producent van enveloppen en etiketten), DNS Belgium (beheerder van domeinnamen), Fruit at Work (leverancier van fruitboxen op de werkplek) en LRM (Limburgse investeringsmaatschappij). Deze bedrijven hebben zich al meer dan zes jaar ingezet voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de VN en mogen zich nu met trots SDG Ambassadeurs noemen.

Er zijn drie niveaus van duurzaamheidscertificering waar bedrijven naartoe kunnen werken: SDG Pioneer, SDG Champion en SDG Ambassador. Een SDG Pioneer is een bedrijf dat duurzaamheid structureel inbedt, terwijl een SDG Champion pilotprojecten voor transitie implementeert. Bedrijven die nog een stap verder gaan, kunnen als SDG Ambassador fungeren, waarbij ze een voorbeeld stellen voor de gehele waardeketen en dit aan een internationale jury kunnen aantonen. Dit jaar ontvingen 45 Vlaamse bedrijven de certificatie als SDG Pioneer en werden 18 bedrijven geëerd als SDG Champion

Deze erkenning van de vier Vlaamse bedrijven als VN Duurzaamheidsambassadeurs zet een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven wereldwijd en toont aan dat duurzaam ondernemen niet alleen goed is voor het milieu en de samenleving, maar ook een essentieel onderdeel van moderne bedrijfsvoering is.

Lees meer